Pumpehuset på Trørød Torv Trørød
Grundejerforening
Stiftet 1907
streg
Forside Medlem Orientering Links Arkiv Område Vedtægter Bestyrelsen
streg
Fra forsiden af "det grønne område" d. 20. november 2003
Søllerød Kommune støtter
støjafskærmning i Trørød
Kommunen vil yde praktisk bistand til en gruppe borgere i Trørød, som ønsker at få sat støjafskærmning op ved Helsingørmotorvejen
Af Monica Olsen
streg

Døgnet rundt bølger larmen fra Helsingørmotorvejen ind over de beboere, som bor ved færdselsåren. I det seneste år har en gruppe borgere i Trørød kæmpet for at få has på problemet. De vil have sat støjafskærmning op.
Den slags er både dyrt og besværligt. Men nu er borgerne kommet et skridt nærmere deres ønske. Borgmester Erik Fabrin (V) har allerede lovet, at Søllerød Kommune vil hjælpe med den administrative del. Og forleden støttede et enigt Teknik- og Miljøudvalg borgmesterens løfte.
Kommunen har forpligtet sig til at tage sig af den administrative del af projektet - den skal søge diverse tilladelser og tage sig af kontakten til de forskellige myndigheder. Groft sagt har kommunen lovet at håndtere det praktiske, mens borgerne selv skal skrabe penge sammen.
Hvor stort et beløb hver husstand skal bidrage med er endnu uvist. Projektet er stadig i startfasen og det er endnu ikke besluttet, hvilken form for støjafskærmning man vil have. Jordvolde er den billigste løsning, men en del af strækningen kræver, at der sættes støjskærme op. Og det er dem som fylder i budgettet.
Det er Trørød Grundejerforening, som har taget initiativ til projektet. Den koncentrerer sig i første omgang om at få alle grundejerforeninger i området til at bakke op om projektet, så flest mulige kan bidrage til finansieringen.
Den del af arbejdet bliver ikke nødvendigvis let, for det er ikke alle borgere i området, der føler sig lige generet af larmen fra Helsingørmotorvejen.
Nicolai Bech, der står i spidsen for borgernes arbejdsgruppe, føler sig ikke selv generet, men opfordrer alle til at tænke langsigtet. Han peger på, at Vejdirektoratet ikke er forpligtet til at bygge støjafskærmning ved Helsingørmotorvejen, når den formentlig udvides til seks spor - med mindre afskærmningen står klar, når byggeriet går igang.
"At bygge en støjafskærmning er en investering i fremtiden. Logisk set vil der komme en kraftigere trafikbelastning, når Helsingørmotorvejen udvides og det er klogt at tænke på nu" siger Nicolai Bech.
Søllerød Kommune har ikke afsat penge til projektet, og borgergruppen planlægger da også ud fra, at projektet skal finansieres af borgerne. Nicolai Bech har dog ikke overset risikoen for, at der ikke bliver samlet nok penge ind.
"Kommunen har ikke lovet det og jeg har ikke belæg for at sige det. Men hvis der mangler en skilling i sidste ende, så vil kommunen måske ekstraordinært betale resten," siger han.
En anden bidragyder kunne være HUR, mener Nicolai Bech.
"HUR har problemer med overskydende jord. Måske kunne vi hjælpe med at aftage jorden, så vil HUR måske lægge en skilling i kassen". Først om et halvt års tid forventer Nicolai Bech at have det endelige overblik over hvor dyrt projektet bliver.