Pumpehuset på Trørød Torv Trørød Grundejerforening
Stiftet 1907
streg
Forside Medlem Orientering Links Arkiv Område Vedtægter Bestyrelsen
streg
Fastelavn
2013

Fastelavn på Trørød Torv


Fastelavnssøndag den 10. februar afholdt Trørød Grundejerforening og Siesta-bageren den traditionelle tøndeslagning på Trørød Torv.

Vejret var til at begynde med tåleligt og koldt, men vejrguderne besluttede at støtte os, og ved det første kølleslag mod en tønde brød solen igennem, og lyste op resten af eftermiddagen som god baggrund for det festlige arrangement.

De fire tønder holdt ud, så længe de kunne, men gik til sidst i stykker efter de mange børns kølleslag. Den første blev slået itu af Lasse, som blev behørigt kronet som kattekonge. Den næste tønde blev ekspederet af Maximilian i den kejserlige, hvide engledragt. Den tredje tønde slog Ida ned, og hun blev kronet som kattedronning med den fineste guldkrone. Den fjerde tønde slog Kristoffer ned, og han blev dagens sidste kattekonge. De mange børn var fantasifuldt udklædt. En som heks, en som kineserpige, en som Yankee Bar, en som soldat i fuld krigsmaling, en som....

Der var mødt op imod 200 børn, forældre og bedsteforældre frem for at slå på tønderne og for at tale og hygge med de andre Trørødborgere. Og der blev udtrykt stor tilfredshed med arrangementet.