Pumpehuset på Trørød Torv Trørød Grundejerforening
Stiftet 1907
streg
Forside Medlem Orientering Links Arkiv Område Vedtægter Bestyrelsen
streg
Se flere billeder nederst på siden
Trørød Grundejerforening besøger Frydenlund Slot
Frydenlund Slot Lørdag den 7. juni 2008 åbnede Haldor Topsøe Frydenlunds porte for Grundejerforeningens medlemmer. Et halvhundrede medlemmer deltog i arrangementet, der var begunstiget med det mest strålende sommervejr.

Haldor Topsøe, som er Grundejerforeningens æresmedlem, bød velkommen på gårdspladsen og fortalte om Frydenlunds seneste historie, om hvordan han havde købt ejendommen af Victor Borge med henblik at drive sin virksomhed herfra, men at Frydenlund nu dannede rammen om familien Topsøes liv med børn, børnebørn og oldebørn. Han fortalte videre, at han selv i 1913 blev født i Trørød nær det gamle savværk.

Frydenlund Slot Grundejerforeningens formand, Sven Herting, takkede for Haldor Topsøes store gæstfrihed og fremhævede, at Grundejerforeningen var meget taknemmelig for Foreningens gode forbindelser til Frydenlund og familien Topsøe. Dette forhold afspejlede sig i Grundejerforeningens Jubilæumsbog, der omfattede to kapitler og en række fine billeder af Frydenlund. I den forbindelse ønskede formanden at takke Haldor Topsøe for den rundhåndede økonomiske støtte til Jubilæumsbogen. Takket være denne støtte havde bogen kunnet udgives i en meget fin udførelse.

Frydenlund Slot Derefter viste Frydenlunds inspektør Henrik Mortensen rundt og fortalte bl.a. om plantagens drift. Æbletræerne holdes små, så træernes kraft går i æblerne og ikke til vækst af store træer, samtidigt med at æblerne kan håndplukkes fra jorden. Videre fortalte inspektøren om fremstillingen af æbledrikke i form af æblemost og forskellige typer æblecider, og om salget heraf ved Frydenlunds årlige julemarked og fra udsalgsboden på Frydenlunds Allé.

Fru Merete Mortensen fortalte om Spejlsøen overfor slotsbygningen. Søen var blevet anlagt i forbindelse med den tidligere barokhave, som endnu kan ses på malerier fra Slottets tidlige tid.

Frydenlund SlotHerefter fortsatte rundturen om søen og videre gennem Rhododendron-parken med udsigt til de store plæner og de flotte, store og forskellige træer og gennem den lange pergola med utallige klatreplanter og udsigt til urtehaven for siden at slutte i parkens østlige Lindetræs-rotunde. I sin velkomsttale havde Haldor Topsøe fremhævet netop de 2 Lindetræs rotunder som ganske unikke i Europa. Her bød Frydenlund på forfriskninger i form af kølig æblecider og æblemost i skyggen under de smukke høje lindetræer.

Grundejerforeningens medlemmer var enige om, at det havde været en dejlig eftermiddag på Frydenlund.

10. juni 2008. SH
Frydenlund Slot Frydenlund Slot
Frydenlund Slot Frydenlund Slot
Frydenlund Slot Frydenlund Slot