Pumpehuset på Trørød Torv Trørød Grundejerforening
Stiftet 1907
streg
Forside Medlem Orientering Links Arkiv Område Vedtægter Bestyrelsen
streg
Se flere billeder nederst på siden
Trørød Grundejerforening besøger Frydenlund Slots parkanlæg
Klik på billedet Lørdag den 29. maj 2010 havde Frydenlunds ejer Haldor Topsøe inviteret Grundejerforeningens medlemmer til et besøg på Frydenlund.

Det blev en fin eftermiddag, hvor Flemming Topsøe bistået af sin frue Camilla viste rundt og fortalte om parkanlægget, bygningerne og deres historie. Han fortalte om mange af de spændende begivenheder på slottet. Først og fremmest naturligvis om kæresteforholdet mellem Chr. VIIs livlæge Struensee og Dronning Caroline Mathilde, men også om Dronning Marie Antoinette, som blev halshugget under den franske revolution, men hvis kostbare smykkeskrin endte hos Frydenlunds daværende ejer den svenske hofsekretær Carl Boheman. Klik på billedet Og skrinet befinder sig måske i en af de mange underjordiske gange i forbindelse med slottet, som man aldrig har kunnet opdage. Sådan siger rygtet i det mindste. Siden slottet var Kronens eje, har det passeret mange ejere. Senest har Haldor Topsøe i 1960 købt det af Victor Borge.

Under rundturen standsede Flemming Topsøe på mange udvalgte steder, og fortalte engageret om de spændende udsyn: - på den smukke hovedbygning, - mod de to sjældne linderotunder i det fjerne, - på de flotte rododendronbuske. - langs de to lindealléer, og her kunne han fra sine stuer se ned ad bryllupsalléen, der havde været scene for adskillige bryllupper,

Klik på billedet Også plantagen blev forevist og forklaret af inspektør Henrik Mortensen og fru Merete. Hvordan træerne blev beskåret til en håndterlig størrelse, og hvordan æblerne blev solgt eller forarbejdet til æblemost. Driften af plantagen med sine 25.000 træer er - om ikke helt økologisk, - så dog så tæt på det naturlige som muligt, uden anvendelse af al mulig kemi, hvilket også medvirker til frugtens dejlige smag. Det kunne deltagerne forvisse sig om, da der til slut blev budt på den dejligste æblecider og – most. Flere ville gerne købe de velsmagende produkter, og Henrik Mortensen henviste til den lille salgsbod på Frydenlund Alle.

Vejret klarede op under turen, og hvad der startede under truslen om regn, sluttede i det dejligste solskin.

I turen deltog ca. 45 af Grundejerforeningens medlemmer.

Klik på billedet Klik på billedet
Klik på billedet Klik på billedet
Klik på billedet Klik på billedet
Klik på billedet Klik på billedet