Pumpehuset på Trørød Torv Trørød Grundejerforening
Stiftet 1907
streg
Forside Medlem Orientering Links Arkiv Område Vedtægter Bestyrelsen
streg
Skt. Hans 23. juni 2012
Grundejerforeningen afholdt i år Sankt Hans bål på Kohaveengen. Selve bålpladsen ligger i et natursmukt område. Den åbne og uberørte Kohaveeng, afgrænset i det fjerne af Kohaveskovens træer og med et enkelt stråtækt hus indenfor synsvidde. Det høje græs bølgede i vinden, og var så højt, at man kun kunne se børnenes hårtoppe, når de løb rundt på engen. Også vejret var perfekt.

Overvældende mange mennesker var mødt op, måske 200, og da båltændingen var rykket frem til 20.00, var langt over halvdelen børn. Børneforældre men også en del af Trørøds pensionister.

Der var opstillet en række ovne, hvor der flittigt blev bagt snobrød. Og en del af deltagerne havde medbragt campingudstyr, og sad og spiste i græsset.

Båltalen blev holdt af vikarierende præst ved den nære Gl. Holte Kirke Rikke Weissfeld. Hun fortalte om Skt. Hans aften, at denne aften havde været fejret fra tidernes morgen som årets korteste nat og til minde om fødselsdagen for Sankt Hans, dvs. Johannes Døberen, der havde døbt Jesus i Jordanfloden. Og videre om hvordan folket på denne nat havde sendt heksene til Bloksbjerg i Harzen. Hun havde medbragt en uhyggelig heksemaske, som gjorde, at heksen faktisk var med og også kunne deltage i festlighederne.

Midsommervisen blev sunget med nogen kraft.

Grundejerforeningens formand fortalte, at der var en stigende interesse for arrangerementer, der kunne støtte Trørøds nærmiljø og fællesskabet mellem beboerne. Og han takkede Rikke Blume Dam, som ved Grundejerforeningens præmiekonkurrence havde peget på dette behov, og hun havde nu ved at være hovedkraften bag aftenens Skt. Hans arrangementet givet et overbevisende eksempel på denne vision.

Da bålet brændte ud, og deltagerne begyndte at gå hjem, blev der udtrykt overvældende tilfredshed med Grundejerforeningens nye tradition.